30 päivän minimalismihaaste | päivät 1+2

keskiviikko 25. tammikuuta 2023

 

Haasteen ensimmäisenä ja toisena päivänä poistoon meni: 2 kpl huulipuna sekä paperiteippi. Huulipunat laitan sekajätteeseen ja paperiteippi menee tutun perheen lasten askarteluihin. 

 

Minulla on täällä kotona laatikko johon kerään kaikki poistoon menevät tavarat ja jos niitä kertyy iso määrä niin vien ne häkkikomeroon jemmaan, pois silmistä. Yksitellen ei ole järkeä lähteä esim. paperiteippiä roudaamaan joten odottelen aina että vietävää kertyy hiukan enemmän. Toki aina kysyn ihmisiltä että onko tavaroille käyttöä enkä käytä toisten koteja omana roskiksena. On hienoa, että olen löytänyt Facebookin "Annetaan ilmaiseksi" ja "Roskalava"-ryhmien kautta ihmisiä joilla on suunnilleen sama maku asioiden suhteen. Rakastan kierrättämistä ja tulen todella, siis todella iloiseksi jos antamani tavara on tuottaa jollekin hyvää fiilistä.

 

Poistojen yhteismäärä 3 kpl.

 

Kommentoimaan pääset klikkaamalla tekstin otsikkoa.

6 kommenttia

 1. Kierrättäminen on yksi hienoimpia asioita maailmassa. Itsellä juuri kaksi kassillista Emmaukseen vietäviä vaatteita odottamassa.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys on kyllä parasta 🤍 Samoin sinulle mukavaa päivää!

   Poista
 2. Toteutin tämän haasteen Laura Holmströmin Raivausrientojen innoittamana joskus (yhtenä niistä lukuisista raivausprojekteistani :)), mutta tein homman toisin päin. Siis niin, että ekana päivänä lähti 30 tavaraa, seuraavana 29 jne. Enteilin nimittäin, että into ja mielikuvitus voi loppua kohden huveta, joten pareen lähteä kunnon alkurysäyksellä liikkeelle :).

  Täällä meillä ei ole sellaista kierrätyskeskusta, johon voisi viedä tavaraa ilman, että se hukkuu kaiken muun ostajia odottavan tavaran joukkoon, enkä halua aiheuttaa lisätuskaa näiden parin pienen lahjoituksia vastaanottavan kirpparin henkilökunnalle. Tilat on pienet, tavaraa katosta lattiaan (osin ihan täysin epäkuranttia :( ), mutta ostajat puuttuu. Isoissa kaupungeissa on onneksi toisin.

  Mutta sellaisen puolisalaisen jutun olen tässä viime päivinä muutamaan otteeseen tehnyt, että olen käynyt sujauttamassa vaivihkaa vakiokirppikseni (sen, jossa itselläni on ollut useampaan otteeseen myyntipöytä) tuulikaappiin "saa ottaa"-hyllylle. Viimeksi vein 12 viinilasia ja 8 korkeaa tavallista juomalasia, jotka ihan varmasti häipyy siitä seuraavalla oven avauksella. Eli oma (liikapaljouden) ongelmani ei siirry muiden ongelmaksi, vaan toivottavasti iloksi :). Siitä tulee hyvä mieli.

  Nyt tänne on tullut paljon ukrainalaisia ja keräyksen kohteena on ruuanlaittovälineet ja pienet kodinkoneet sekä matot. Näitä kaikkia meiltä löytyy (mm. ylimääräinen imuri) ja on kiva viedä, kun tietää, että menee tarpeeseen.

  VastaaPoista
 3. Annukka, olet ollut fiksu kun olet toteuttanut haasteen toisin päin ^-^ Niitä viimeisiä päiviä tässä vähän jännitän mutta mennään niin pitkälle haasteessa kun pystytään.

  Täällä meillä on lähikike (erittäin pieni) tuossa 150 metrin päässä ja kiken ylläpitäjät hinnoittelevat ja lisäävät tavarat oikeille paikoilleen saman tien kun tavarat vie sinne. Olen välillä kysynyt että voiko tätä ja tuota tuoda ja he ovat sanoneet, että jos olisit itse asian valmis ostamaan (tai ottamaan ilmaisnurkasta) niin voi tuoda. Täällä lähiössä missä asun, on todella paljon huonossa asemassa olevia ihmisiä jotka eivät ole niin tarkkoja jos kumisaappaassa on vaikka pieni musta viiru näkymättömässä kohdassa.

  Hahaa, olen harrastanut tuota samaa että olen vienyt kirppikselle tavaraa jonka saa ottaa ilmaiseksi, toki harvoin enkä kuin muutaman tavaran kerrallaan. Aina on hävinnyt pöydästä!

  Minulla on myös ukrainalaisvakkariperhe joilla on kissa ja heille olen antanut kissanruokaa ja leluja ja tietenkin jotain pientä heille itselleen. On jotenkin helpompaa itsellekin kun voi kysyä suoraan tietyltä ihmiseltä että löytyykö tarvetta.

  VastaaPoista
 4. Ulrika50v.blogspot.com26/1/23 15:59

  Kierrätys ja kirppikset ei ole täälä niin suuressa mittakaavassa kun suomessa , mutta kumminkin niitä löytyy ......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen tieto Ulrika ^^ Nyt kun ajattelen tarkemmin niin en ole kauheasti törmännyt ruotsalaisiin tileihin joissa esiteltäisiin nimenomaan kirppislöytöjä, enemmänkin second hand-juttuja.

   Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.