hankinnat: uusi työtuoli

sunnuntai 26. helmikuuta 2023

 

 

Hankintalistalla oli toimistotuoli. Monta vuotta kituutin kovalla tuolilla joka ei todellakaan ole sopiva kotitoimistokäyttöön.

Tykkään ihan hurjan paljon noista Ilmari Tapiovaaran suunnittelemista Nana-tuoleista mutta niissä ei kyllä pysty istumaan kovin pitkään koneen edessä noin kovalla pinnalla. Nana päätyi sitten häkkikomeroon odottamaan parempia aikoja.


Tehtiin sitten täsmäisku Ikeaan ja kävin istumassa kaikki toimistotuolit jotka löysin. Voittajaksi kruunattiin Markus, ei niinkään ulkonäön vaan mukavuutensa ansiosta.

 

Kaikki osaston tuolit oli testattava! Elettiin hiukan vaarallisia hetkiä kun piti testailla kuinka taakse tuolien selkänojan saa. Aktiivinen istumis-/seisomistuki-tuolit vasta jänniä olivatkin, meinasin lentää selälleni useamman kerran kun en näköjään kerrasta oppinut että saattaa olla vähän kiikkerää menoa.

 

Työtuoli on sellainen huonekalu jota en halua ostaa käytettynä, ties mikä nörtti siinä on asunut p**se paljaana :D


On kyllä niin miellyttävää istua pehmeän pinnan päällä. Ihanaa!

 

Mitä parhainta sunnuntaita sinulle!

 

Kommentoimaan pääset klikkaamalla tekstin otsikkoa.

6 kommenttia

 1. Tuoli on tosiaan ehdottomasti valittava "perstuntumalla". Siinä ei paljon kaunis ulkonäkö auta, jos istuminen on yhtä tuskaa.

  Markus näyttää täyttävän molemmat kriteerit. Vaikka on korkea, on silti kovin kevyen oloinen.

  Itse haksahdin jossain vaiheessa tilaamaan satulatuolin, jonka asiantunteva myyjä valitsi omien mittojeni perusteella (itse olisin valinnut väärän), mutta ei sovi sekään pitkäaikaiskäyttöön. Painaa sisäreisiä niin, että lakkaa veri kiertämästä :).

  Onnea uudesta tuolista ja mukavaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, nyt olen jo alkanut tottua Markukseen, aluksi tuo selkänojan korkeus pisti silmään (etenkin illalla, hämärässä näytti kuin täällä olisi ollut 150 cm:n pituinen hahmo kyläilemässä) mutta nyt olen jo tottunut.

   Satulatuolit ovat mielestäni myös hyviä lyhytaikaiseen käyttöön mutta en ole koskaan sellaisesa koittanut istua koko päivää.

   Kiitos taas kerran Annukka ihanasta kommentista ja mukavaa loppuviikkoa sinulle 🤍

   Poista
 2. Hyvä hyvä hyvä!!! 👍
  Mun mielestä tuo Markus on oikein tyylikäs kuule. Eipä ne nykyajan työtuolit ole niin kauniita kuin antiikkiset, mutta jos pitää istua työpäiviä niissä, niin täytyy ihan oikeesti ajatella ergonomiaa! Mä käytin sellasta dyykattua puista toimistotuolia jostain 1930-luvulta, mutta koska se oli kulunut vuosikymmenten saatossa, niin se heilui jotenkin oudosti se istuin ja olin aina vähän vinossa. En kyllä töitä tehnyt siinä, mutta ennen tätä tablettia istuin koneella väsäämässä mm blogia ym. Lopulta selkä oli ihan huonona ja oli pakko hyväksyä miehen työpaikalta joku ruma toimistotuoli. Mutta niinpä vaan siinä on hyvä istua nyt! Mä niin tykkään design-tuoleista ja antiikkituoleista… mutta niissä täytyy istua sillee vähän vaan. 😄 En mä sitä vanhaa toimistotuoliakaan pois tietty heittäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, kyllä Markus ihan kiva on, tässä vasta tutustutaan :D on onneksi neutraalin värinen niin ei pistä enää niin pahasti silmään. Vaikka kyllä tässä mennä mukavuus edellä, ei hanuri kestänyt enää Nanaa vaikka en nyt niin pitkiä aikoja koneella vietäkään. Mutta elämästä pitää tehdä mukavaa niin kauan kuin on elossa.

   Ja kävin vihdoin kampaajalla, sinun innoittamana, ja sinne jäi tukasta 30 cm. Seuraavaksi sitten ne kulmat ja ensi kuussa uudet tissit :D No ei ehkä tuota viimeistä kuitenkaan :D On kyllä ihan hemmetin hyvä idea panostaa vähän itseensä!

   Poista
  2. Waude, ihan mahtavaa! Siis semmonen elämä on niin terveellistä! Mä just tänään katoin helmikuun menot kun kirjasin niitä tilikirjaan ja todellakin, tää mun systeemi toimii, niin outoo kuin se onkin (näillä tuloilla!) 😄
   Ja kyllä vain, elämästä PITÄÄ tehdä mukavaa, kun ikinä ei tiedä mitä tapahtuu huomenna!

   Poista
  3. Täällä vasta opetellaan itseensä "tuhlaamista" vaikka eihän se mitään tuhlaamista ole jos omaan hyvinvointiin panostaa :D onneksi aloitin blogin ja ryhdyin seuraamaan sinua (ja muutamaa muuta), parasta on inspiroitua muista ja haastaa omia (toisinaan tyhmiä) ajatuskiemuroitaan.

   Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.