viimeaikaisia ostoksia + kissakuulumisia

perjantai 19. toukokuuta 2023Tapahtui huhtikuun lopulla juuri ennen vappua. Kissa oksensi kaiken syömänsä ruoan. Tarjosin hetken päästä ruokaa lisää ja sekin tuli ylös. Tässä vaiheessa oli yhteydessä Evidensiaan ja kysyin kuinka menetellä kissan suhteen. Eläinlääkäri neuvoi antamaan moussemuodossa olevaa ruokaa joten ei muuta kuin mousseostoksille. Moussekaan ei pysynyt sisällä. Vesi onneksi pysyi. Eläinlääkärireissuhan siitä seurasi. Miksi kissat sairastuvat aina viikonloppuisin ja pyhisin, kysyn vaan?


Kissan vatsa ja suolisto ultrattiin ja suoliston seinämissä oli havaittavissa pientä turvotusta, vierasesinettä siellä ei sentään ollut, onneksi! Kotiin lähdettiin pöllyissä olevan kissan ja uusien ruokien kanssa. Lääkäri epäili ibd:ta ja suositteli syöttämään uutta (eläinlääri)ruokaa seuraavat pari kuukautta ja sitten pikkuhiljaa testaamaan voiko kissa mahdollisesti syödä jotain sellaista jolle ei mahdollisesti ole yliherkkä. 


Mutta! Kissallepa ei maistu nuo sikakalliit ruoat jotka selkeästi ovat hyväksi ärtyneelle suolistolle. Seitiä kissa söisi vaikka kuinka paljon mutta se ei pidemmän päälle ole hyvä ratkaisu. Annan yhden pussin märkäruokaa päivässä ja lisäksi seitiä ja kuivaruokaa. Märkäruoan annan ruiskulla ja kissa onneksi kiltisti sen syö siitä kun tietää että palkinto eli seiti odottaa nenän edessä. Onneksi olen tuota populaatiotaustaista kissaa käsitellyt erittäin paljon joten mikään hoitotoimenpide ei aiheuta tappelua. Jouduin ruoan soseuttamista varten ostamaan sauvasekoittimen koska muussaaminen lusikalla/haarukalla oli turhauttavaa ja hidasta.

 Sauvasekoittimen ostin lähi-Prismasta koska oli kiire saada se ja päädyin House-merkin edulliseen sekoittimeen. Vähän mietin noita ylimääräisiä härpäkkeitä mutta uskon että niille tulee käyttöä. Olin pohtinut Bamixin ostoa koska siihen saa kaikkia lisäosia lähes loputtomasti mutta valitettavasti meidän Prismasta merkkiä ei ollut saatavilla. Olen tyytyväinen ostokseen, ainakin kissanruoan soseuttaminen onnistuu hyvin.

 

Kissa voi tällä hetkellä hyvin, tai ainakaan oksennusta ei tule. Silti koko ajan on pieni paniikki että mitä jos tilanne huononee. Ibd ei sairautena ole helpoimmasta päästä ja tavallaan tietoa on vaikea saada kun ibd oireilee niin yksilöllisesti eri eläinten välillä. Tuon sauvasekoitinsetin lisäksi hankin ruoka-automaatin, se saapuu toivottavasti vielä tänään. Ell ohjeisti ruokkimaan kissaa viidesti päivässä ja sitä ei kauheasti kotoa poistuta jos ruokkiminen tapahtuu pienissä annoksissa pitkin päivää. Lisäksi ruokaa on hyvä olla saatavilla myös yöllä sillä moni ibd-kissa oireilee tyhjää vatsaa oksentamalla.


Täällä on yöunet olleet vähissä viimeaikoina ja olen menettänyt ruokahaluni kun huoli kissasta on ollut niin suuri. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

6 kommenttia

 1. Lemmikin sairastuminen on aina kova paikka. Toivottavasti tämä tapa ruokailla helpottaa oloa nopeasti ja voitte molemmat huokaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi onneksi itsekin henkäistä kun näkee kuinka kissan olo kohenee silmissä. Oikea ruokavalio+maitohappobakteerit näemmä tekevät ihmeitä!

   Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
  2. Juuri tuosta kissan sairastumieseta tulikin mieleeni, miksi en enää koskaan hanki uutta kissalemmikkiä. Olen kolme kissaa saatanut sateenkaarelle. On ollut sairautta ja myöskin vanhuutta heillä. Viimeinen otti tosi koville. Kesti kauan ennenkuin suru helpotti. Enää en jaksaisi semmoista.

   Toivon sinulle ja kissallesi kaikkea hyvää ja kissan pysymistä terveenä! T. Irkku

   Poista
  3. Ihan samoilla fiiliksillä mennään Irkku! Tämä kissa on ensimmäinen ja viimeinen. Kun akuutti vaihe oli päällä pari viikkoa, olin täällä jo ihan ihmisrauniona huolen ja unenpuutteen vuoksi. Kävi jo mielessä kissan eutanasiakin :(

   Onneksi tilanne on nyt paljon parempi kuin vaikka viikko sitten ja kissakin riehuu entiseen tahtiin. Täytyy käydä uudestaan ultraamassa kissa muutaman kuukauden päästä niin näkee onko ruokavalio korjannut asiaa.

   Mukavaa viikonloppua sinulle ja kiva kun kävit jättämässä kommentin 🖤

   Poista
 2. On aina surullista kun lemmikki sairastaa, eikä se halpaa lystiäkään ole jos joutuu tutkimuksiin ja toimenpiteisiin. Meidän kultainennoutaja sairasti jonkin verran ja joutui leikkaukseenkin. Onneksi oli vakuutus joka korvasi. Toivottavasti kisusi voi jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpaa lystiä ei tosiaan ollut kun piti mennä lauantaina päivystykseen :/ Onneksi minulla on puskuri lemmikin mahdollisia lääkäri/sairaalareissuja varten. Kissa voi jo paremmin, onneksi!

   Mukavaa viikonloppua 🤍

   Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.