väri/sisustusfiilistelyä ynnä muuta

perjantai 28. lokakuuta 2022

 


Tein moodboard/värifiilistelykuvan Canvassa helpottamaan värien (ja mahdollisesti jossain vaiheessa hankittavien kalusteiden) valintaa. Minimalismi ei tarkoita sitä että koti on kliininen. Usein näkee mediassa kuvia valkoisista, lähes tyhjäksi riisutuista kodista joissa on vain sohva keskellä tyhjää kotia. Ei kiitos tänne! Rakastan vaaleanpunaisen eri sävyjä ja entisestä inhokkiväristä, keltaisesta, on tullut suosikkini. Tämä postaus on silkkaa fiilistelyä, minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen (ja enemmänkin). Moodboardiin kokosin värejä joista pidän. Kuvassa näkyvä kasvikin olisi kiva jos sen saisi pysymään elävien kirjoissa :D

 

Keittiöön olen suunnitellut X344 Menuetti-sävyä kuten tässä Tikkurilan kuvassa. Maalaaminen toteutuu ihan lähiaikoina, täytyy laittaa tänne blogiin ennen ja jälkeen-kuvia.

 


Jos olisin extreme-minimalisti, hankkisin varmaan tämän alla näkyvässä kuvassa olevan Karup Designin Wrap-futontuolin. Itse asiassa vietin viisi vuotta sitten yhden viikon erittäin vähillä tavaroilla. Vaihdoin paikkakuntaa ja olin jo muuttanut tavarat uuteen kotiin. Mutta minulla oli vielä viikko töitä vanhalla paikkakunnalla joten ei auttanut muuta kuin pärjätä niillä mitä olin itse vanhaan asuntoon jättänyt; patjan, haarukan, lusikan, veitsen, mukin, lautasen ja läppärin. Oli vapauttava fiilis kun ei ollut mitään ylimääräistä. Olen kuitenkin niin mukavuudenhaluinen että vähän runsaampi tavaramäärä on käytännöllisempi.

 


Minulla on muutenkin tämän minimalismiasian kanssa ohjenuora (itselle) että materiaa on oltava sen verran että riittää. Se mikä on kullekin tarpeeksi, on suhteellinen käsite. Itse rakastan kauniita asioita kuten taidetta ja värejä ja näistä ei tingitä. Muutenkin sellainen täydellinen ehdottomuus kaiken suhteen ei välttämättä ole hyvä asia.


Tuleva poisto: Olen karsinut tavaroita sen verran että esimerkiksi iso senkki on aivan tyhjillään. Onneksi sille on jo tiedossa uusi omistaja. Senkki menee nuorelle tytölle joka on muuttamassa ensimmäiseen, omaan kotiinsa. Hän on saanut myös minulta astioita ja muuta kodin tavaraa. Tunnen aina iloa kun saan luopua tavarasta ja luovutettavalle tavaralle löytyy uusi omistaja. Kotona ovat myös kaapit käyneet "ilmaviksi." Ihan parasta kun tietää missä mikin tavara on, ennen näin ei ole ollut. Vaikka tämä asunto on ainoastaan 38 neliön kokoinen niin tuntuu että täällä on paljon tilaa.

 

Tulevat hankinnat: Pussilakana ja aluslakana. Tällä hetkellä minulta löytyy ainoastaan yksi pussilakana ja kaksi aluslakanaa joista toinen on vähän nihkeän kokoinen. Pussilakanoista toinen tuli tiensä päähän, siinä oli jo muutama reikä joita en lähtenyt korjaamaan. Tuon nihkeän kokoisen aluslakanan olen päättänyt korvata isommalla joten hankintalistalla nämä kaksi; pussilakana ja aluslakana.


Haastan sut unelmoimaan sisustus sekä värijuttuja! Canvassa voi tehdä esimerkiksi moodboardeja ja se on helppokäyttöinen ohjelma. Löytyy kuvia varmaan miljoonia ja mielikuvitus on vaan rajana.


Kommentoimaan pääset klikkaamalla tekstin otsikkoa. 

2 kommenttia

  1. Että sinun blogisi on kaunis! Niin yksinkertaisen tyylikäs ja värit ihania. Osaisinpa itsekin tehdä tietokoneella tuollaista jälkeä. Mutta itseoppineena ei osaa kaikkia hienouksia ja on käytettävä valmista blogipohjaa eikä siinä pysty niin kauhean paljon varioimaan. Canvaan olen minäkin tutustunut, mutta nyt olen sen jo unohtanut. Tein tuon blogini logon sillä.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos kommentistasi Kristiina, tämä päivä alkoi sen ansiosta hymyillen. Kyllä sinä osaisit, minäkin opettelin itse ja ai kamala sitä kiroilun määrää ja sydämentykytyksiä :D Aika moni etsy-kauppias (josta valmiita blogipohjia voi ostaa) on valmis asentamaan pohjan blogiin ilmaiseksi.

      Helposti unohtuu ohjelmat/sovellukset jos ei niitä käytä, itse treenaan excelin käyttöä joka on aina ollut itselle iso mörkö.
      Toivottavasti sinulla on ihana viikonloppu tai ehkä kuitenkin kiva tai mukava kun ei aina voi olla ihanaa ^^

      Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.