minimalismimaanantai | kattilat

maanantai 21. marraskuuta 2022

 

Kattiloita minulla on ainoastaan kaksi kappaletta ja kummallekin on oma tarkoituksensa. Näistä ei kyllä pysty vähentämään. Toinen kattila on ruoanlaittoa varten ja toinen on kuukupin keittämiseen tarkoitettu kattila. 

Tuon ruokaa varten tarkoitetun kattilan ostin vuosia sitten kun tein töitä hotellissa kerroshoitajana. Ihana Amerikassa asuva suomalaisrouva antoi muistaakseni kahdeksan euron tipin ja tällä rahalla ostin sitten kattilan Anttilasta. Tämä kattila on siis kulkenut mukanani parikymmentä vuotta.


Tiedostan kyllä että kattilamäärä tai sen puute ei toimisi taloudessa jossa on enemmän kuin yksi henkilö. Näillä pärjää kuitenkin yksinasuva hyvin joka ei kauheasti kokkaile :D

 

Kommentoimaan pääset klikkaamalla tekstin otsikkoa. 

 

(onpa muuten haastavaa kuvailla näin pimeinä aikoina. Roudasin kattilat parvekkeelle ja nappasin kuvan siellä)

14 kommenttia

 1. Tuo minimalismi tuntuu kyllä aika kiehtovalta ajatukselta. Toki yhden kattilan taloutta meillä ei olisi mitenkään mahdollista toteuttaa, sillä istumapaikoistakin, saati kattiloista, tahtoo tulla pulaa kun lapset perheineen tulevat syömään :) Mutta välillä tuntuisi hyvältä ajatukselta viedä kaikki hiukankin "ylimääräinen" kierrätykseen. Ja niin olen aika suurelta osalta tehnytkin.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kristiina ^^ Minimalistisempaa elämää kohti meneminen on tehnyt itselle hyvää. Harmi kun ei ole niistä alkuajoista asti tullut dokumentoitua karsimista, olin aikamoinen hamsteri.

   Yhden kattilan taktiikka olisi useimmissa perheissä katastrofi :D ei missään nimessä toimisi tai osa jäisi nälkäiseksi.

   Mukavaa viikkoa sinullekin ^^

   Poista
 2. Heippa Jenni! Löysin tänne Thildan Kuvaston sivupalkista ja ai että kun tykästyin jo blogin nimeesi. Arki kun on omasta mielestäni ihmisen parasta aikaa :). (Toki elämä tulee ykkösenä, mutta noin niinkuin sen elämän sisällä..)

  Kattilat on meillä vissiin ikuisuusprojekti. Niitä ei ole montaa, mutta laatu on surkea ja kestää ikuisuuden odotella ennenkuin alkaa edes vesi kiehua :). Olen sen sata kertaa meinannut vaihtaa ne pariin parempaan, mutta aina iskee kattilakaupassa nuukuus. Siitä sitten kärsin kun taas seuraavan kerran käännän hellan levyt päälle.

  Tulin oikeasti iloiseksi tästä löydöstä. En ole pitkään aikaan aktiivisesti etsinyt uutta luettevaa, mutta luotin Thildan listaan, enkä suotta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, kirjoitin jo pitkän vastauksen kommenttiisi ja sitten onnistuin sen hävittämään :D

   Kiva kun löysit blogiini ja arki todella on aivan ihanaa 🤍 olen sen verran yksinkertainen yksilö että olen vähään tyytyväinen ja hyvä niin :D

   Tuo oma ruoanlaittokattila ei ole erityisen hyvä mutta kyllä sillä pastat keittää. Ja pienikin on, ehkä jossain vaiheessa eteen ilmestyy täydellinen yksilö.

   Thildan Kuvaston sivupalkista löytyy parasta luettavaa ja tykkään myös blogeissa vuorovaikutuksesta ja usein tuo kommenttiosio on parasta, varsinkin Thildan blogissa.

   Nyt tiedän mitä teen (miltei koko) loppupäivän, vierailen blogissasi.

   Iso kiitos kun liityit lukijaksi 🤍

   Poista
  2. Sitten meitä yksinkertaisia, vähään tyytyväisiä yksilöitä on vähintään kaksi :).

   Kiitos nopeasta ja kviasta vastauksesta Jenni. Arvostan itsekin vuorovaikutusta täällä, koska yksinpuhelu kävisi pitkässä juoksussa kovin tylsäksi. Kiitos myös sinulle lukijaksi liittymisestä <3. Lisään blogisi omaan sivupalkkiini, niin omilla lukijoillanikin on mahdollisuus löytää tänne.

   Poista
  3. Sen verran vielä palaan, että jostain syystä en onnistu lisäämään blogiasi niin, että sen viimeisin päivitys tulee näkyviin :(. Laitoin osoitteeksi https://arkisin365.blogspot.com, mutta saan ilmoituksen, että "syötettä ei voitu tunnistaa" :(. Plaah. yritän jossain kohtaa kikkailla uudelleen. Näitten kanssa on viimeaikoina ollut täysin epäloogisia ongelmia.

   Poista
  4. Pahoittelut tästä palstatilan varastamisesta, mutta ilokseni ilmoitan, että onnistui se lisääminen nyt :)

   Poista
  5. Bloggerissa on kyllä nykyään outoja ongelmia. Mulla on työn alla myös tuon "Hanki parempaa luettavaa"-osion päivitys niin että siinä näkyisi viimeisin kirjoitus.

   Ja palstatilaa täällä riittää, tervetuloa toistekin :D

   Poista
 3. Ja kiitos kun lisäsit blogini omaan lukulistaasi ^^

  VastaaPoista
 4. Hyvät kattilat ovat kyllä kullanarvoisia! Äidilläni on kattila, joka on yhtä vanha kuin siskoni (45 v.). Legendaariseksi kattilan tekee se, että siskoni väänsi kattilaan lapsena ollessaan (ei sentään aikuisena ;-D) pökäleen. :-D

  Minäkään en onnistunut lisäämään blogiasi lukuluettelooni (sama ongelma kuin Annukalla), mutta yritän myöhemmin uudelleen, jospa ongelma poistuisi. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! :D Kuolen täällä nauruun! Sisko on varmaan saanut kuulla tuosta pökäleestä useamman kerran.

   Harmi että blogger nykyään käyttäytyy oudosti. Kommentointi ei meinaa onnistua ja muutakin ongelmaa on :/

   Kiitos jos lisäät blogini lukuluetteloosi ^-^ Minulla toistaiseksi vain "Hanki parempaa luettavaa"-osio jossa ei näy esim viimeinen kirjoitus mutta täytyy fiksata se huomenna.

   Ihanaa loppuviikkoa, Satu! (nauran tuolle kakkapökälekattilalle varmaan vielä pitkään)

   Poista
  2. Juu, siitä on tullut oikea legenda. Melkein joka kerta kyseisen kattilan nähdessäni muistan sanoa, että ai tämä on se kattila, johon Sari p**kansi. :-D

   Poista
 5. Tuo on kyllä totta että sellaista just hyvän kokoista ei meinaa löytyä ^^

  VastaaPoista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.