arkikuvia

lauantai 14. tammikuuta 2023

 

 

Arkikuvat ovat melkein unohtuneet, pitää skarpata tässä asiassa. Tässä hyvin realistinen kuvat siitä miltä täällä usein näyttää; kissa on sotkenut sohvan ja keittiön pöydällä on läjä kierrätykseen meneviä lasipurkkeja.


 

Sain roskiskaapin siivottua ja vietyä roskat jätepisteelle. Siinä vasta inhokkihomma, roskien vieminen. Jätteiden keräys on täällä keskitetty parkkipaikkojen lähelle ja sinne on pidempi matka kuin lähipubiin. Yleensä kaikki roskikset täyttyvät yhtäaikaa ja ne on roudattava isolla Ikean kassilla pois asunnosta. Tuskaa!Eilinen meni paitsi siivotessa, myös sängyssä röhnätessä kun katsoin Netflixistä  Alice In Borderland-sarjaa. Jostain syystä sängyssä on kivempi maata kuin sohvalla. Silkkipeitto kiken ilmaisosastolta eli hinta 0 €.Tämän kaktuksen nimeä en muista mutta se on ihan mielettömän söpö ja ihastuttaa ulkonäöllään. Jostain syystä amppeleissa roikkuvat kukat menestyvät täällä paremmin, ehkä siksi että niiden kastelun unohtaa systemaattisesti. Sain kukkakaupasta neuvon että kannattaa antaa mullan kuivahtaa oikein kunnolla ja kastella vasta sitten.


Mutta nyt Alice in Borderlandin pariin, heippa! Ja hyvää viikonloppua 🖤9 kommenttia

 1. Mua tympii se miten kaukana keräyspisteet usein on. Laiskalle, huonojalakaselle ja monille muille kauhee prosessi viedä niitä lajiteltuja paikoilleen! Meillä lajitellaan vähän innostuksen mukaan, mutta muovia en ole vielä juurikaan eritellyt.

  Tosi piristävää katella ihan tavallisia arkikuvia välillä! Monissa blogeissa on vaan sitä täydellistä ja joskus se tursuu aivoista, kun se on niin epätodellista. Mä oon niin tottunu kaikkeen huiskin haiskin olevaan, että varmaan ahdistuisin, jos kaikki olis aivan täydellisesti.

  Tosi kaunis kaktus! Innostun aina keväällä kasveista eniten ja toissapäivänä kattelin Prismassa vaikka mitä kivoja viherkasveja! Rahatilanne vaan on edelleen melko kolkko. Jätin liiton chattiin palautetta. Pahoittelivat, mutta ovat kuulemma ilmoittaneet monia kanavia myöten tästä. No en kyllä ole huomannut! Kohta rahat kaks viikkoo myöhäs.

  Mä aloin eilen kattoo Netflixistä Harryn ja Meghanin dokkaria. Olen ehkä eniten Elisabet-fani ja tunnen pientä epäluuloa näitä nuoren parin ratkaisuja kohtaan. Voi olla että dokkari saa mut muuttaan mieltäni tai ainakin tuo lisäinformaatiota. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä onneksi on samalla alueella lasi, metalli, biojäte, sekajäte, kartonki, paperi ja muovi. Muovin määrä on jotain ihan järkyttävää, katselen aina kauhulla omia jätteitäni :D Onneksi paristot voi viedä tuonne lähikauppaan ohi ajaessa. Kyllähän se vaikuttaa isosti kierrätyshaluihin jos kierrätyspisteet on helposti saatavilla.

   En kyllä usko että koti on jollain aina tiptop, tai ehkä jollain extreme-minimalistilla voi helposti olla.

   Prismasta löytää muuten nykyään kaikkia "harvinaisempia" kasveja ja tuo kaktus on ostettu myös sieltä alle kahdella eurolla.

   Liitto varmaan halkeaa negatiivisen palautteen määrästä ja se on kyllä oikein, niin huonosti hoidettu juttu kuten ollaan jo aiemmin todettu.

   Elisabet oli kyllä rautainen nainen 🖤 en pysty katsomaan Meghanista kertovia juttuja ollenkaan mutta ehkä pitää katsoa ihan vähän dokkaria, en tiedä muuttuuko mieli. Kerro sitten omista kokemuksistasi 🖤

   Poista
 2. Kissa on asetellut tyynyt sohvalle hyvin samanlaiseen asentoon kuin mihin ne meilläkin sohvalla nojailun jälkeen jää. Sängyn päällä olevat pari tyynyä sensijaan on ihan täysin turhia. Heittelen ne aina aamun petauksen yhteydessä siihen ja sitten taas illalla siirrän pois. Ei ole hyötyä, eikä juurikaan silmäniloa edes, mutta siinä ne vaan on.

  Meillä on kilometrin verran lähimmälle kierrätyspisteelle (siis sellaiselle, mihin voi viedä muutakin kuin keräyspaperit), joten aina tarvii lähteä autolla. Ja koska joka nyssäkkää ei viitsi erikseen viedä, niitä sitten tursuaa kotona takakontillisen verran odottamassa ulkoistamista. Mutta hyvä puoli siinä on se, että sellaisen määrän kun kiikuttaa keräykseen, eron kotona todellakin huomaa. Kunnes ollaan taas samassa pisteessä.. Mutta sitä kai se kierrättäminen on, että kierretään sen saman asian puitteissa ympyrää :).

  Aivan ihana kaktus tai mikä onkin. Kivan erilaiset lehdet ja näyttää hyvinvoivalta.

  Leppoisaa viikonloppua Jenni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on helppo syyttää kissaa kaikesta, vaikka joskus syyllinen saattaa löytyä läppärin ja tuolin välistä. Kissalla on joku pakkomielle tiputtaa tyynyjä lattialle ja juosta tyynyrivien välissä. Ehkä se yrittää kertoa että tyynyjä on liikaa :D

   Tuo kaktus on nimeltään kalanruotokaktus/siksak-kaktus, tarkistin juuri. On kyllä epäkaktusmaisen näköinen ja ainakin toistaiseksi hengissä.

   Onpa matkaa kierrätyspisteelle, onneksi teillä on auto. Jää monella viemättä jätteet jos pitää roudata ne pitkän matkan päähän :/

   Mukavaa viikonloppua sinulle Annukka 🖤

   Poista
 3. Arkikuvat on minusta kiinnostavia, innolla odotan omiasi. Kivaa viikonloppua 🖤

  VastaaPoista
 4. Olisikohan amppelit ratkaisu meidänkin viherkasvitilanteeseen, eli siihen etteivät ne pysy hengissä. Ihmeesti joulutähti sinnittelee vieläkin hengissä, vaikka edellinen, vuosien takainen tiputti lehtensä muutamassa päivässä. 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kahden kasvin kokemuksella lämpimästi :D Mystiset ovat kasvien/kukkien elämät, välillä kuolevat päivässä (minulla hortensia) ja välillä niitä ei saa edes "hyvällä" hoidolla hengilta millään. Joulutähti ajatteli sinnitellä hengissä ensi jouluun?

   Poista
 5. Kivoja arkikuvia! On niin mukava idea, että saatan pölliä idean (jos muistan). :-)

  Minusta taas roskien vieminen on mukavaa, mutta meillä ei olekaan roskakuiluille mikään pitkä matka. Tykkään erityisesti siitä hetkestä, kun kaikki roskat on viety, ja roska-astiat ovat tyhjät – hetken aikaa. Mistä kukakin tyydytyksensä saa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, pölli ihmeessä, tykkään ihan hulluna lukea arkijuttuja 🖤 Kyllä se roskisten hetken tyhjänä oleminen palkitsevaa, saatoin jopa kurkkia hetken siistinä olevaan roskikseen :D Olisipa täälläkin roskakuilut, asun selkeästi liian vanhassa kerrostalossa ja väärällä alueella. Eipä sitä olisi parikymppisenä arvannut että mistä sitä iloitsee keski-ikäisenä :D

   Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin.. Design by FCD.