lääkekaapin (ei kun laatikon) sisältö

tiistai 14. maaliskuuta 2023


 

Otsikko on nimetty hiukan väärin; kyseessä ei ole varsinainen lääkekaappi vaan ennemminkin säilytyslaatikko mutta lääkelaatikko kuulostaa hiukan oudolta. Olen aika perusterve miltei 47 vuotias joten laatikon sisältö on aika niukka.


Ylimpänä Artelacin silmätipat. Olen kuivasilmäinen joten tipat ovat iso apu. Silmistä puheen ollen, pitäisi varata aika silmälääkärille, pari vuotta sitten todettiin glaukoomaepäily. Olen aina kuvitellut (virheellisesti!) että glaukooma iskee jossain kahdeksankympin tienoilla. 

 

Silmätippojen alla on ravintolisä, ruusujuuri.

Ruusujuuri auttaa lisäämään keskittymiskykyä, kestävyyttä ja elinvoimaa! Life Ruusujuuri sisältää vakioitua, hyvin tiivistettyä ja dokumentoitua uutetta, joka on saatu kuivatusta ruusujuuresta.

En nyt tiedä auttoiko nuo tabletit hirveästi keskittymään, olen hirveä häslä toisinaan. Ehkä annan niille vielä mahdollisuuden ja teen "lääkekokeen" itselleni.


Neljä seuraavaa laatikkoa ovat migreenin ja Hortonin neuralgian hoitoon. Ja juuri kun ajattelet että otanpa nyt reilummin lääkettä jemmaan niin sitten päänsäryt loistavat poissaolollaan. Oriptan-tabletit ja Zolmitriptan Sandox tabletit ovat toimineet migreeniin. Jälkimmäiset näistä ovat suosikkejani, ne ovat suussa sulavia ja vaikuttavat täten nopeasti.


Migreenilääkkeiden alapuolella on kissan matolääkkeet. Eipä niistä sen enempää, onneksi ei tarvitse lääkitä kissaa(kaan) usein. Ja onneksi homma hoituu hyvin vaikka ei se mitään herkkua kissan mielestä ole.


Rakkolaastarit ovat saaneet homehtua lääkelaatikossa kauan, eipä juuri ole ollut tarvetta. Uusien kenkien kanssa on vähän niin ja näin että alkavatko ne hangata jostain.


Laastareiden vieressä on haavateippiä jota käytän luonnollisesti haavoihin. Haavateippi hengittää paremmin kuin perinteinen laastari joten iso suositus sille 🤍


Seuraavana vuorossa vesipiippu/inhalaattori joka on itselläni toiminut yskänärsytykseen mutta sillä on muitakin positiivisia vaikutuksia. Piippu on saanut olla laatikossa pitkään käyttämättömänä.

 

Piipun vieressä on silmälappu jonka hommasin vuosia sitten kun silmälääkäriksi erikoistuva ihana lääkäri löysi verkkokalvosta repeämän joka sitten operoitiin sairaalassa nopealla aikataululla. Ajatelkaa että täällä sitä on vaan viiletetty risalla silmällä :D asiasta mitään tietämättömänä. Silmälappu suojasi operoitua silmää ja vietin loppupäivän merirosvona.


Kuvan oikeassa reunassa näkyvä muovilaatikko sisältää korvatulpat joille ei ole vielä löytynyt käyttöä. Suosin mieluummin kuulosuojaimia.

 

Varsinaisia särkylääkkeita kuten Burana ja Panadol, ei löydy koska eipä juuri koskaan satu mihinkään. Olen varmaan aika onnekas kun olen pärjännyt näin vähällä.

9 kommenttia

 1. Aika vähällä määrällä sinäkin pärjäät ^-^ Kivut tosin ovat ikäviä ja välillä huonosti hoidettavissa, toivon että sinulla helpottaa pian 💛

  VastaaPoista
 2. Ulrika50v.blogspot.com14/3/23 10:27

  Terveenä tääläki säilytty , kipulääkkeitä migreeniin ja siinä se .
  Kivaa viikon jatkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä, terveys on mahtava juttu! Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Ulrika 🤍

   Poista
 3. Mäkin kävin läpi lääkelaatiko(t) pari viikkoa sitten. Jos niissä olis vain mun lääkkeet, eikä miehen, niin ne ei kovin kauas heittäisi sun valikoimasta. Kolesterolilääkettä (just alotettu), kipugeelejä, kipulääkkeitä (kahta) ja laastareita. Plus flunssalääkkeitä ja kurkkupastilleja. Jopa ruusujuuriuutetta löytyy! Ja rakkolaastaria. 😄 Mulla auttaa migreeniin ihan perus disperiini, jos otan sen ajoissa.

  Oon oikeestaan ollu aika lääkevastainen aina. Mutta nyt iän myötä on pakko myöntää, että joskus lääke on paikallaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Thilda, oletko kokenut ruusunjuuriuutteen toimivaksi?
   Minä en ole ollenkaan lääkevastainen mutta eipä niitä kauheasti tarvitse syödäkään. Innolla odotan jo tulevaa silmälääkärikäyntiä plus tutkimuksia, jospa vihdoin saisin glaukoomalääkkeet joissa sivuoireena mm. ripsien kasvaminen :D

   Poista
  2. Joo, oon mä kyllä. Tai sitten se on psykologinen lumevaikutus. 😄
   Mutta siis stressiin ja jännitykseen, niin mun mielestä on auttanut.

   Poista
  3. Mä taida testata huomenna :D

   Poista
 4. Hyvä juttu, että vaivoja on vähän ja lääkelaatikkokin on pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. On kyllä todella ihanaa kun ei kauheasti ole sairauksia ^_^ Toisaalta meidän suvussa kaikki ovat olleet fyysisesti hyvässä kunnossa, ainoastaan korvien välissä viiraa :D

   Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin.. Design by FCD.