Etäopastus verkossa: Akseli Gallen-Kallela 19.1.2023 klo 18.00-18.30

keskiviikko 18. tammikuuta 2023



Nyt pääsee Suomen kansallismuseoon ilmaiseksi eikä tarvitse poistua kotoa! Ajattelin vinkata jos siellä on joku toinenkin kodissaan viihtyvä museoiden rakastaja. Alla infoa tapahtumasta:


Maksuton etäopastus torstaina 19.1. klo 18.00-18.30 esittelee taiteilija Akseli Gallen-Kallelan monipuolista uraa.

Puolen tunnin mittaisella etäopastuksella tutustutaan Kansallismuseon Akseli Gallen-Kallela-näyttelyyn. Näyttely kertoo taiteilijan monipuolisesta urasta ja elämästä aikana, jolloin Suomen valtiota rakennettiin.

Näyttelyssä on esillä Gallen-Kallelan tuotantoa lapsuuden piirustuksista aina viimeiseen suurtyöhön, Kansallismuseon freskoihin. Etäopastuksella tutustutaan myös tarkemmin Gallen-Kallelan Afrikan-matkoillansa maalaamiin teoksiin sekä hänen matkoiltaan tuomiinsa esineisiin, jotka kuuluvat nykyisin Suomen kansallismuseon kokoelmiin.

Etäopastus torstaina klo 18.00-18.30

  • Seuraa etäopastusta tästä. Linkki aktivoituu n. 10 min ennen opastuksen alkua.
  • Opastusta voi seurata nettiselaimella tai mobiililaitteelle, mutta suosittelemme käyttämään langallista verkkoa kuvanlaadun takaamiseksi.
  • Kierroksen aikana voi mielellään myös kysyä kysymyksiä.
  • Osallistuminen on maksutonta
  • Ei ennakkoilmoittautumista
Tervetuloa mukaan!

Akseli Gallen-Kallela -näyttely on esillä Kansallismuseossa 2.12.2022-2.4.2023.

 

Huomasin myös, että Kansallismuseossa järjestetään FreskoDisko jossa pääsee tanssimaan  Gallen-Kallelan freskojen alla. Täällä lisää tietoa FreskoDiskosta. FreskoDiskossa soi Gallen-Kallelan matkojen innoittamina parhaat hitit 1900-luvun kiehtovasta Pariisista, Lontoosta, Berliinistä ja New Yorkista. Tämä voisi olla mielenkiintoista!

8 kommenttia

  1. Ohhoh, onpas pirteä idea! Kiva kun jaoit sen. 😊
    Mullahan on sellainen viha-rakkaussuhde museoihin. Siis syvä viha ja syvä rakkaus. En tiedä pystynkö vielä vierailemaan edes etänä, mutta katsotaan. Just mietin eilen, että pystynköhän koskaan enää menemään museoon sillä tavalla rennosti nauttien, kuin kuka tahansa turisti. Toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla täytyy olla jotakin museoalan sisäpiirin tietoa? Olen tästä aika vakuuttunut :D

      Poista
    2. Jotakin tavallisuudesta poikkeavaa suhdetta siihen suuntaan on. Aluksi rakastin (jo alle kouluikäisestä) vuosikymmeniä. Sitten aloin hiljalleen vihata. Onneksi rakastan vanhoja esineitä edelleen ja kotinikin tursuaa niitä. ❤️

      Poista
  2. Luin ensin moneen kertaan että ”etäopetus”. Niin on korona-aika jäänyt pään sisään kytemään. 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se tarkemmin ajateltuna pitää paikkaansa 💜 olen itse jumittunut jotenkin korona-ajan rajoituksiin ja tuntuu hullulta mennä jonnekin tosielämässä :D

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Saa nähdä, kerkeänkö kokkailultani katsomaan. Multa menee aina kaikki tämmöiset ohi, joten vinkit ovat ehdottomasti tervetulleita. :-)

    VastaaPoista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.