minimalismimaanantai | keittiön kodinkoneet

maanantai 2. tammikuuta 2023

 

päivitys tilanteeseen 6.1.2023

edit: onnistuin rikkomaan kahvinkeittimen juuri siitä osasta jota ei saa mitenkään korjattua joten valkoinen Moccamaster on nyt mennyttä ja tilalle ostettu antrasiitin värinen vastaava laite. Lisäksi Nespresson kapselikone löysi uuden kodin isän ystävän keittiöstä. Lopputulos: sama kuin kuvassa miinus kapselikone

 

Mitä löytyy wannabe-minimalistin keittiöstä? Esimerkiksi kaksi erilaista kahvinkeitintä. Aiemmin valmistin kahvin pressopannulla mutta sitten minusta tuli mukavuudenhaluinen keski-ikäinen ja ostin normaalin kahvinkeittimen. Nespresson kahvikone taas on ikivanha ja rakastan tuota maidonvaahdotinta. Voisin luopua koneesta ja hankkia koko koneen tilalle kunnollisen maidonvaahdottimen. Mutta ei tässä mitään kiirettä ole sitä hävittää, katsellaan miltä tuntuu.


Airfryerin hankin muutama kuukausi sitten Kristiina K:n kokemusten innoittamana ja olen vieläkin rakastunut tuohon laitteeseen. Sillä voi valmistaa ihan samoja juttuja kuin normiuunnissakin ja ei tarvitse odotella uunin lämpenemistä sillä airfryer on aina valmiina toimintaan.


Sähkövatkaimesta en ole luopunut, olen tykännyt ihan sikana tuosta Kenwoodista, se on todella tehokas ainakin omaan käyttöön. 

 

Ja yhden unohdin tuosta kuvasta (eikä se olisi sinne mahtunutkaan) eli Bomannin pöytätiskikoneen. Se on todellista luksusta kun ei tarvitse tiskata käsin. Vuoden 2022 paras hankinta.


Pari päivää sitten mikro lähti uuteen kotiin, juuri omilleen muuttaneelle tytölle. Mikrolla ei ole oikeastaan ollut kauheasti käyttöä joten se oli vienyt vain tilaa.


Vielä olisi muutama keittiösäläasia kuvaamatta, sitten alkaisi olla jo keittiön puolesta valmista ja voisi siirtyä muihin tavaroihin.

 

Toki täältä löytyy jääkaappi ja liesi+uuni mutta ne nyt on sellaista asunnon perusvarustusta. 

 

Kommentoimaan pääsee klikkaamalla postauksen otsikkoa. 

 


 

 

14 kommenttia

  1. Meillä oli jossain vaiheessa useampikin kapselikahvinkeitin (kaapissa), kun niitä yhteen aikaan oli tapana olla golfkisojen palkintoina ja sattumoisin tuli justiin niillä kerroilla pelattua hyvin niin, että lopulta oli kotona tunkua kahvikoneiden saralla. Yhtä niistä hetki käytettiinkin (varmaan sen yhden kapselipaketillisen verran), mutta itselleni siitä ei oikein ollut iloa, kun juon vähäiset kahvini aina mustana, enkä ole laadun suhteenkaan niin tarkka. (Montaa kahvi-ihmistä voi kauhistuttaa, että lämmitän mukin pohjalle jääneet kahvit mikrossa, kun en halua kaataa ylimääräistä viemäriin ja tuntuu tyhmältä keittää aina uusi kupillinen).

    Hauskaa, että sullekin on tuosta Airfryerista ollut iloa ja että se on ollut tehokkaassa käytössä. Meillä sellainen oli pojalla ja itse koin sen lähinnä äänekkäänä ja hajustavana kömpelön kokoisena laitteena, mutta johtui varmaan siitä, että käytti sitä kerran viikossa, kun oli treeneistä ja peleistä vapaata ja silloin sai tehdä ison satsin epäterveellisiä siipiä ja ristikkoperunoita :). Muun ajan se vei tilaa keittiön pöydältä.

    Poikia naurattaa mun vatkain, joka on niin vanha, että pitää ihan poskettoman kovaa ääntä. Muttei kuitenkaan yhtä kovaa kuin meidän 30 vuotta vanha tiskikone, joka murisee ja tärisee niin, ettei ole mitään saumaa viereisessä olkkarissa kuulla samaan aikaan telkkarin ääntä.

    Innostavaa ja kaikinpuolin mukavaa alkua vuodelle 2023 Jenni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annukka, olet tainnut pärjätä hyvin kisoissa vai mitä? Vähän tylsää noin voittajan näkökulmasta että aina tulee sama palkinto ;)

      Tuo airfryer ei juurikaan hajusta jos vaikka vertaa uuniin mutta en tosin olekaan valmistanut mitään kovin hajuja aiheuttavaa. Siivet siis ovat testaamatta ja taitavat jäädäkin. Ja saa jemmaan kaappiin jos ei jaksa tasolla katsella.

      Ennen kyllä osattiin valmistaa koneita, vaikkakin hiukan äänekkäitä. Nykyään vaikkapa pyykinpesukoneet ovat elinkaarensa päässä jo ennen kymmentä vuotta eikä niitä kannata edes korjata kun uuden koneen saa korjauksen hinnalla.

      Kaikkea mukavaa sinulle viodelle 2023 ja toki siitä eteenpäin!

      Poista
  2. Mulle on käynyt kahvinkeittimen kanssa päinvastoin, sillä meidän Moccamaster on tuolla kaapissa, ja se kaivetaan esiin vain silloin, jos tulee vieraita. Normiarjessa käytössä on vain pressopannu, pienempi yhdelle hengelle ja isompi kahdelle. Olen viime vuosina tykästynyt vahvemman makuiseen kahviin, ja tuntuu, että kahvinkeittimellä tulee niin armotonta litkua, että se ei oikein tyydytä kahvihammasta.

    Airfryerin hankkimista olen miettinyt kovasti, mutta en ole ostanut sitä (ainakaan vielä), kun pelkään, että sillä ei saa tehtyä tarpeeksi isoja satseja. Kaksihan meitä vain on taloudessa, mutta minuun uppoaa kahden ihmisen annos. ;-D Olisikin kiva, jos Airfryeirin voisi saada koekäyttöön vaikkapa kuukaudeksi, jotta näkisi, miten se toimii omassa taloudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, tuleehan sillä pressopannulla toki paljon parempaa kahvia mutta olen tosiaan laiskistunut monessa asiassa ja mennyt helppous edellä.

      Airfryer kannattaa ostaa niin "suurena" vetoisuudeltaan kuin vain voi sillä esimerkiksi tuolla omalla minikoneella valmistuu ruoat juuri hyvin yhdelle.

      Aika moni on aloittanut pienellä laitteella ja hankkinut sitten myöhemmin vetoisuudeltaan suuremman (ja kätevämmän) koneen. Jos olet facebookissa niin sieltä löytyy runsaasti eri ryhmiä joista löytyy kokemuksia eri kokoisista koneista ja tietenkin reseptejä. Saisikohan kirjastosta airfryerin lainaan? :D

      Poista
  3. Samoja keittiökoneita löytyy meilläkin ja kaikki ovat kovassa käytössä. Olet ostanut tyylikkään airfryerin. Meillä on menossa jo toinen, sillä vaihdettiin uunimalliseen johon mahtuu enemmän samalla kertaa ja ollaan ihan rakastuneita siihen. Pitääpä esitellä se blogissa kun ollaan valmistettu jotain herkullista ruokaa siinä.
    Kiitos linkityksestä blogiini<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina, olenkin lukenut noista uunimallisista airfryereista fb-ryhmissä ja taatusti on kätevämämpi kuin pönttömallinen jos syöjiä on enemmän. Jään innolla odottamaan esittelyä ^^

      Poista
  4. Piti vielä tulla lisäämään, että annettiin vanha airfryerimme, joka oli aika uuden veroinen, lapsenlapsellemme joka on sellaisesta haaveillut.

    VastaaPoista
  5. Hei Suvi, samoilla kodinkoneilla siis mennään ^^

    Parasta vuotta 2023 sinulle!

    VastaaPoista
  6. No nyt lähti mielikuvitus kans liikkeelle! Mitäs sitä oikeen jättäis, jos vois ihan ite päättää… (meillähän siis miehulainen on oikeen laitevastaava, jolla oli jo meidän tavatessa mm shamppanjavispilä, patterikäyttöinen! Ja mistään ei ole tietysti voinut luopua.) Mutta siis ihan omalta kannaltani ajatellen jättäisin keittiöön mikron, vedenkeittimen, kasvikuivurin, blenderin, sauvasekoittimen, vatkaimen ja digitaalisen vaa’an. Ja näistäkin vois tottakai nipistää; esim käsivatkaimet on ihan jees myös.

    Kivoja tällaiset pohdinnat! Oikeastaan väitän voivani elää ilman laitteita (paitsi pesukone) jos niikseen tulee. Ja pesukoneitakin on kaikenlaisia kirnuja, pesulaudan ja pulsaattorikoneajan välistä. Mutta jos on laitteita, niin tyyli ja laatu edellä ja siltä sun laitteet näyttää. 😊😍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitto, nyt kun luin kommenttisi niin älysin että olen huijannut teitä kaikkia ja isosti :O onhan mulla keittiövaaka. Mutta lasketaanko sitä keittiövälineeksi jos sillä punnitsee ainoastaan kirjeitä?

      Esim käsivatkaimia ei ole kun menee hermo sellaisten kanssa nysvätessä, pitää olla valmista ja mielellään jo eilen :D

      Pesukone on yksi niistä laitteista jotka pelastaa arjen! Ja tottakai voisi elää ilman ja vaikka mitä. On vaan niin luksusta kun ei tarvitse tehdä kaikkea hitaamman kaavan kautta. Nuo sinun kodinkonemietinnät kuulostaa jo pieneltä määrältä!

      Poista
  7. Ulrika50v.blogspot.com4/1/23 09:32

    Minä juon murukahvia , se on mun makuun parasta kahvia .Kapselikone on jossain kaapin perällä ,pitäis heittää pois......Airfryeriä olen miettiny tässä vähän aikaa,ostanko vai en ?
    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ulrika, minä en ole tainnut maistaa murukahvia koskaan, pitää varmaan laajentaa maailmankuvaa jos sattuu tarjolle :) Airfryer on ihana mutta kannattaa ostaa vetoisuudeltaan suuri. Kivat viikonjatkot sinulle, minä ehdin jo tänään rikkoa kahvinkeittimen oikein huolella ja jopa ostaa uuden :D Eikä ole edes maanantai!

      Poista

On tuhat
tapaa toimia,
mutta vain
yksi tärkeä
tehtävä:
tuoda maailmaan
lisää lempeyttä.

-Susanna Jussila-

© arkisin. Design by FCD.